10.000 TL’e Oyuncu Bilgisayarı Topladık ve Tüm Montaj Aşamaları - Sosyal İçerik Platformu
BAYRAM YAZISI

Sıradaki içerik:

BAYRAM YAZISI

e
sv

10.000 TL’e Oyuncu Bilgisayarı Topladık ve Tüm Montaj Aşamaları

94 okunma — 26 Ocak 2020 10:50

10.000 TL’e Oyuncu Bilgisayarı Topladık ve Tüm Montaj Aşamaları

10.000 TL’e oyuncu bilgisayarı topladık ve tüm montaj aşamaları.Geçtiğimiz birkaç ay önce kendi bilgisayarımızı toplama kararı aldık. Büyük bir bütçe ile bu toplamaya girişerek tüm her şeyin dört dörtlük olmasını şart koştuk.

Çok yüksek çözünürlükte tüm oyunları sıkıntısız, sorunsuz ve kasmadan rahatça oynayabileceğimiz bu sistem tam tamına 10.000 TL bütçe ayırdık. Ve birazdan aşağıda ki o harika makinenin tüm montaj görüntülerini sizlerle paylaşacağız. Topladığımız bu sistem bir laptop değil, Masaüstü bir bilgisayar.

En çok bilinen oyun bilgisayarlarından; Alienware yada Asus neden satın almadınız da toplama bir masaüstü yaptınız? Diyorsanız.
Çoğu zaman bir çok marka laptoplar kullandık. Deneyimledik, test ettik. Fakat hiçbir zaman bir Laptoptan verim alamadık. Bu zaman zaman Macbook bazı zamanlarda ise Alienware hatta GameMonster kullanma deneyimimiz bile oldu.

Fakat laptoplara montaj edilmiş bir çok parçanın bir kaçı iyiyse bir kaçı eski nesil olduğundan tam randumanlı bir performans sağlayamıyor. Tabi aramızda Alienware yada GameMonster kullanan arkadaşlarımızda mutlaka vardır. Fakat günümüzde sadece popüler oyunları oynamak yerine yeni çıkan oyunları takip edenler bilecektir ki Oyun bilgisayarı olan Laptoplar bile yeni çıkan oyunlar karşısında verimsiz olabiliyorlar.

Gerçek şu ki Gaming Laptop ile Gaming Masaüstü bilgisayarları arasında her zaman dağlar kadar fark olacaktır.
⦁ Neden bu kadar yüksek bir bütçe ile bilgisayar topladınız? Diyorsanız.
Eğer böyle bir sistemi bir kereliğine toplayacaksak en iyisi olmasını hedefledik ve tüm parçaların bizleri yıllarca idare edebileceği bir şekilde araştırdık ve topladık.

Topladığımız tüm parçaları kendimiz ellerimizle montaj ettik ve gerçekten böyle bir montaj işlemi için daha önce tecrübenizin olması şart değil. Bir çok bilgisayar kullanıcısı kendisine ait bir masaüstü sistem toplamak istediğinde, satın aldığı parçaları bir başkasına ücret karşılığında montaj işlemini yaptırıyor. Biraz kendinize güvenin ve bu montaj olayını ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız.

Montaj işlemi için sadece size gereken tek şey; Tornavida

10.000 TL yerine istesek 1.000 TL’ye de bir oyun bilgisayarı toplayabilirdik.

Fakat bizim bilgisayar kullanımımız biraz farklı. 24 Saat içerisinde 4 saat oyun, diğer kalan zamanlar ise Render ve içerik üretmekle geçtiği için makinenin hakkını çok ağır bir şekilde veriyoruz.
Şuanda “ Acaba hangi parçaları aldılar? “ dediğinizi duyar gibiyiz. Ama o harika parçaları makalemizin çok gizli bir yerine yazdık. 😛
Ve o tüm parçalarımızın o şeker mi şeker resmi.

Tüm parçalara ev sahipliği yapacak olan o harika Anakartımız.

Kullandığımız Anakart Modeli: Gigabyte G1 Game GA-Z170X Anakartı, eğer satın almak isterseniz yada hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz. Gigabyte G1’i tercih etmemizin sebebi, internet ve tüm güç performansını üst seviye de kullanıyor ve bu özelliği sayesinde kullanıcısına tüm performansı sağlıyor. G1 normal ekran kartlarına istinadenpahalı olsada, performans anakartıdır. Montaja devam..

Sıra, İşlemci montajında.

Fotoğrafı sağ ve sol kısıma kaydırarak diğer fotoğrafı da görebilirsiniz. İlk olarak Anakartımıza İşlemcimizi monte ederek başlıyoruz. İşlemciyi anakarta montaj işlemi çok basittir. İşlemcimizde bulunan dişlileri, anakartımız da bulunan işlemci yuvamıza denk gelecek şekilde yerleştireceğiz.

Çok önemli bir konu ise; Eğer işlemcinizi monte ederken işlemcinizin bir dişini kırdıysanız işlemci ölür. O yüzden dikkatli bir şekilde monte etmeye özen gösterin, aniden bastırmayın.

Yuvanın üzerine hafifçe bıraktığınızda ufak sağ sol dokunuşları ile kolaylıkla yuvasına girecektir. İşlemcimizi yuvasına yerleştirdikten sonra, işlemci yuva tokasını da sorunsuz bir şekilde yerine takıyoruz.

Böylelikle toka, işlemciyi yuvasında güvenle tutacaktır.
İşlemci, bilgisayarın beynidir. Bilgisayar da devam eden herşeyi kordine etmek onun görevidir.

Satın aldığımız İşlemci Modeli; Intel Core i7 6700K modeli, eğer satın almak isterseniz yada hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz. Şu an elde edebileceğiniz en güçlü CPU’lardan biridir ve tüm oyunlarınızı sorunsuzca çalıştırabileceğiniz günümüzün en baba işlemcilerindendir.

32 GB DDR4 Ram’in montajı.

Ram olarak tercihimiz; Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4 modeli oldu, eğer satın almak isterseniz yada hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz. Ramlerimiz elimize ulaştığında inanamadık. Bi anlık bir şok olduk. Diyoruz acaba bu ram gerçekten 16 gb mi? Bir kutusuna bakıyoruz, bir üzerine her tarafta 16 GB yazıyor fakat içimizde hep bir kuşku devam ediyordu.

İşin aslını bilgisayarı kurduktan sonra görecektik. Bi taraftan da ” acaba kazıklandık mı? ” diye düşünmeye devam.. İşin garip tarafı 2 Adet 16 GB DDR4 Ram satın aldık. 🙂
Ram montajı gerçekten çok kolaydır.

Yani ufak bir göz ucuyla baktığınızda neyi nereye nasıl takılacağını anlayabiliyorsunuz. Anakartımızda ram slotunun kenarlarında bulunan kilitleri açıp, Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4 Ramimizi, ram slotuna rahatlıkla takıyoruz.

Gelelim, o sade ama çok kullanışlı olan kasamızın Jelatini soymaya.

Tüm bu harika donanımızı saklayacak ve barındıracak olan bilgisayarımızın kasası; Fractal Design Define R5 modeli, eğer satın almak isterseniz yada hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz. Kasamızı sıkıcı bir renkte ve aşırı büyük bir model seçimi yapmaktan kaçındık. Sadeliği ön planda tutarak daha az yer kaplayıp çok iş yapan kasa mantığı ile ilerledik. O yüzden Fractal Define gerçekten çok fazla işimizi göreceğine emindik.

10.000 TL’e oyuncu bilgisayarı topladık ve tüm montaj aşamaları.

Kasamızın yan panelinden kolaylıkla montaj yapabiliyoruz ve o dağınık kablo görüntüsünden de bizi o güzel gizleme yeri sayesinde kurtarıyor.
Fotoğrafı sağ ve sol kısıma kaydırarak diğer fotoğrafı da görebilirsiniz.

Şimdi ise Harddisk ve CD RW Montajı.

Sürücü yuvaları kolaylıkla kasamızdan sökerek daha temiz ve kolay bir montaj yapmak için dışarı çıkartıyoruz. Bu yuvalara satın aldığımız o harika SSD’i yerleştireceğiz. Bu kasayı tercih etmemizin edeni birden fazla Harddisk ve SSD yuvalarının olması.

Anakart Port Yüzü Montajı

Resimde gördüğünüz gibi Anakartımızı kasamıza monte etmeden önce anakart port yüzünü kasamızın arka kısmına takıyoruz. Eğer bu port yüzünü takmazsak anakartımızı, kasamıza yerleştiremeyiz.

Anakart Montajı

Anakartı, kasamıza giriş portlarının olduğu kısmı, az önce montaj işlemini yaptığımız arka port kısmına anakart girişleri uygun bir şekilde gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Ve ardından anakartımızda ki Vida yerleri sayesinde anakartımızı, kasamıza monteliyoruz.

Şimdi ise CPU(İşlemci) Soğutucusu Hakkında

İşlemcimiz çok iyi olduğu için, oyunlarda ve renderlarda kendisinin üzerine çok yük bineceği için Enermax ETS-T40F-W modelini seçtik. İşlemci ve kasa içerisindeki hava akımını sağlaması için büyük bir CPU Fan tercih ettik. Enermax ETS-T40F-W eğer satın almak isterseniz yada hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz. Montaj işlemi için önce işlemcimize termal macun sürmeliyiz.

Termal Macun sürme işlemi ve CPU Montajı

İşlemcimizin üzerine nohut büyüklüğüne termal macun sıkıyoruz. Termal macunu bol bol sakın sıkmayın. İşlemcimizin üzerine termal macun sıktıktan sonra CPU Soğutucumuzu işlemcimizin üzerine doğru bir şekilde yerleştirip soğutucumuzun kelepçelerini kapatıyoruz. Ve artık işlemci ve işlemci soğucutumuzun montaj işlemini tamamlamış olduk.

Power Supply Montajı ve Bağlantıları

Şimdilik bilgisayarımızda ki bileşenleri test etmek amacıyla Power Supply ile bileşen bağlantılarımızı yapacağız. Yaptığımız bu banğlantılar sonucunda neyi doğru neyi yanlış bağladığımızı anlayabileceğiz. Bu arada kullandığımız Power Supply modeli: Corsair RM650X eğer satın almak isterseniz yada hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Ve İşe Yaramadı! Anakartımız “55” hata kodunu gösterdi. Anakart el kitabımızdan kontrol ettiğimizde ise hatanın “RAM” de olduğunu öğrendik.

Ram’i kontrol ettiğimizde, Ram’leri yuvalarına yerleştirememişiz. 🙂 Ramleri yuvalarına iyice yerleştirdikten sonra canavarımıza yeniden güç verdik.

Kontrollerimiz sonucunda başarılı bir şekilde canavarımızı çalıştırabildik. Hiç bir hata kodu almadan sıkıntısız bir şekilde testimize de tamamlamış olduk. Şuanda ekranda bizi BİOS’un karşılama nedeni; bilgisayarımızda Windows 10 yüklü olmadığından dolayı böyle bir karşılama oldu. Çünkü henüz SSD’mize Windows 10’u yüklemedik.

Şimdi ise Ekran Kartını takma zamanı geldi. Bilgisayarımızın en pahalı ve önemli parçası olan o harika Ekran kartımızı ailesi ile buluşturuyoruz.

Ekran kartı bilgisayarımızın işlemcisinden sonra en güçlü ve önemli rol oynayan bileşenimizdir. Bizim tercih ettiğimiz Ekran kartı modelimiz; EVGA GeForce GTX 1080 SC eğer satın almak isterseniz yada hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir çok işimizde bizlere en büyük rolü oynayacak olan Ekran kartımıza gerçekten yüklü bir miktarda para ödedik ve herşeyin en iyisi olmasına özen gösterdik.

Wi-Fi Adaptör Kartı

Render ve düzenleme odamız ayrı olduğu için ofis içerisinde bu canavarımız için ayriyetten bir internet kablosu çekmek yerine. Wi-Fi Adaptör Kartı almayı tercih ettik.

Bazı zamanlarda bu Wi-Fi kartlar, anakartların yanında hediye de gelebiliyor. Bu seçtiğiniz anakart modeline göre değişiklik gösterecektir. Bunun bazı nedenleri ise; bazı anakartlar çok sağlam olduklarından Ethernet girişini pek önemsemiyorlar.

Onun yerine bir tane harici Wi-Fi kartı göndererek müşteriyi cezbediyorlar. 😀

Bizim satın aldığımız Wi-Fi kartı modeli ise; ASUS Wi-Fi PCI Express Adapter (PCE-AC56) eğer satın almak isterseniz yada hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

SSD’mize Windows 10’u yükledikten sonra kasamıza montajını yapıyoruz ve sonra o karmaşık kabloları kasamızın arka kısmından geçirerek, kalabalık görüntüden kurtulmuş oluyoruz. 🙂

SSD Modeli

Canavarımız da kullandığımız SSD Modeli; Samsung 850 EVO 500 GB eğer satın almak isterseniz yada hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Artık neredeyse tüm temel işlerimiz bitti sayılır. Sadece yapmamız gereken Power,Reset ve Ledlerin bağlantılarını yapmak. Daha sonra kasamızı çalıştırıp nelerin yolunda gidip gitmediğini öğrenmek. 😉

ve MUTLULUK! 🙂 Ama henüz bitmedi
Sırada ki ise CPU Soğutucumuzu, Sıvı Soğutucusu ile değiştirmek. Hem daha verimli, hem daha sessiz.

Sıvı bazlı işlemci soğutucusu için tercih ettiğimiz model: Corsair Hydro Series H115 eğer satın almak isterseniz yada hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz. Corsair’in CPU Pompası sayesinde, İşlemci de ki ısıyı emerek işlemciyi sürekli soğutarak yormamaya çalışıyor.

İşlemci üzerinde dolaşan sıvılar ısındığında Radyatöre giderek sıvıyı soğutuyor ve işlemci üzerinden soğuk sıvı devir daimi yaparak işlemcimizin ısınmasına engel oluyor. Corsair’in bu Radyatörü sayesinde içerisine giren sıcak sıvıyı güçlü fanları ve yapısı sayesinde hızlıca soğutabiliyor.

Ve içerisinde sürekli soğuk sıvı devir daimi yapabiliyor. Radyatörümüzün fanları, kasamızın ön tarafında bulunan hava filtreli kısımdan hava alıyor. Radyatörün fanlarının kısa bir zamanda tozlanıp yavaşlamaması açısından kasamızda ki hava filtresi çok iş görüyor.

Kasamızın içerisinde bulunan Stok fanlarından daha hızlı çalışıp, daha büyük hava akışı sağlayabilen bir Radyatör fanına sahibiz. 🙂 İşlemcimiz ısındığında, radyatör sıvısı daha fazla devir daim yaptığı için fanlarımızda bir hayli gelen sıcak sıvıya göre çalışma şeklini değiştirerek daha da hızlanıyor. Tabi bu yüzden de ufak ufak sesler çıkartabiliyor. Sorun edilecek birşey değil tabi ki. 🙂

Satın aldığımız ayarlanabilinir ve bilgisayar için üretilmiş olan Led’in modeli; DEEPCOOL RGB360 Led eğer satın almak isterseniz yada hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Ve bu Canavarın Merak Ettiğiniz Sistem Özellikleri

Bu bilgisayarın ortalama bir oyuncu için aşırı derecede güçlü olduğunu ve oldukça pahalı olduğunu unutmayın.

Kasa: Fractal Design Define R5
Anakart: Gigabyte G1 Gaming GA-Z170X-7
CPU: Intel Core i7 6700K
CPU Fan: Enermax ETS-T40F-W
CPU Soğutucusu: Corsair H115i Hydro Series
Termal Macun: Arctic Silver 5
RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 32GB
Ekran Kartı: EVGA GeForce GTC 1080 SC
SSD: Samsung 850 EVO 500GB
Power Supply: Corsair RM650X
Wi-Fi Kart: ASUS PCE-AC56
LED: DeepCool RGB 360

Bütün bu parçaları toplamaya kalktığımızda sadece hedeflediğimiz; Son bir kaç yıl boyunca bu sisteme hiç bir ek 1 parça bile satın almadan. Her işimizde, her anımızda, her projemizde en büyük rolü oynamasını hedefledik. Her işimize sorgusuz sualsiz karşılık verebilecek olan bu sistemi tam tamına 10.000 TL’e topladık.

Herşeyin en iyisi olmasını hedefledik ve yaptıkta. İçeriğimize göz atıp incelediğiniz ve bu anı yeniden bizimle yaşadığınız için çok teşekkür ederiz. 🙂
Düşüncelerinizi yorum olarak bizlerle paylaşabilir ve bu konu hakkında tepkinizi bizlere Emojiler aracılığı ile belirtebilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "https://sosyalicerik.net/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { Swal.fire("Başarılı","Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.","success"); } }); } });
Bültene Kaydol Anında Haberdar Ol !