Bebek Her Şeyi Algılar Mı?
Cafeler İçin Dekorasyon Önerileri 

Sıradaki içerik:

Cafeler İçin Dekorasyon Önerileri

e
sv

Bebek Her Şeyi Algılar Mı?

81 okunma — 15 Kasım 2017 18:35

Bebek Her Şeyi Algılar Mı?

Bebeklerin Algısı

Bebek Her Şeyi Algılar Mı? Bebekler doğum süreci başlamadan önce anne karnında iken birtakım şeyleri algılamakta ve buna uyum göstermektedir.

Doğduktan sonraki ilk algıladığı şey, akciğerlerinin oksijen ile dolmasıyla yakıcı bir duygunun vücuduna nüfuz etmesidir. Bundan ayrı doğum evresinden önce de ilk açılan duyu organı işitme duyusudur. Anne karnında birtakım sesler işitebilir ve bebek buna göre gelişimini gösterebilir. Duyduğu bir sese verdiği tepkilerden birisi tekme atmak olabilir. Bunun sebebi anne çocuk arasındaki bağ ile ilgilidir.

Algılar Nelerdir?

Bebekler anne karnında işitmeye başlar, doğum sonrasında görme, dokunma, koku duyarlılığı, tatma ve anlama ile az da olsa algıları açılmaya başlar. Zaman geçtikçe nesneleri ve insanları takip eden bebekler bazı uyaranlara tepki vermektedir. Örneğin, yüksek bir ses duyduğu zaman elleri ve ayakları açılır ‘C’ şeklini alır.

Emme refleksi, ağlama refleksi, aranma(meme) refleksi doğumundan itibaren vardır. Bebek için en tanıdık gelen şey annedir. Onu diğer insanlardan ayırabilir, ona gülebilir. Bir yaşındaki bir bebek çevresini gayet iyi takip eder ve keşfeder. Görüşü ve duyumu daha iyidir.

Eline bir nesneyi alıp onu inceler. Uzun süre boyunca birini algılayabilmek için inceler ve takip eder. Başta her şeyi algılamayabilir fakat gelişimini tamamladıkça duyularının yardımıyla birçok olaya kişiye kısacası çevresine anlam kazandırabilir. Bu anlam gelişmesiyle doğru orantılı olarak artacak ve anne babasından öğrendiklerinin ses yoluyla aktarmasını da sağlayacaktır

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "https://sosyalicerik.net/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { Swal.fire("Başarılı","Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.","success"); } }); } });
Bültene Kaydol Anında Haberdar Ol !