Bebek Ne Zaman Oluşur - Sosyal İçerik Platformu
Bebek Ne Zaman Tuzlanır

Sıradaki içerik:

Bebek Ne Zaman Tuzlanır

e
sv

Bebek Ne Zaman Oluşur

84 okunma — 14 Ağustos 2019 12:06

Bebek Ne Zaman Oluşur

Bebek ne zaman oluşur.250 milyon spermden bir tanesi yumurtaya ulaşır. Bu anda yumurtayla sperm birleşir ve bebek için ilk temeller atılmış olur. Hücreler bölünerek oluşmaya başlar böylece embriyo ve plasentaya dönüşür. Bundan sonraki 4 günde hücre grubu rahme ulaşarak buraya yerleşir ve 7. günde hamile kalınır.

Bu süre zarfında kadının bedeninde değişimler meydana gelir; Hormonlar, adet döngüsünün durması için bir takım sinyaller gönderir. 12 gün sonra test yaptırılarak idrardaki hamilelik hormonu açığa çıkmış olur. Bunun dışında eczaneden gebelik testi alınarak bu test ile pembe çizgi de rahatça görülebilir.

Hamileliğin ilk 5 haftasında;

Oluşan embriyo kurbağa yavrusuna benziyor olabilir ya da bir pirinç tanesinden bile küçüktür. Ama bu durumda bile beyni ve sinir sistemi gelişmeye başlamıştır. Annenin bedeninde ise hormonlar değişmeye başlar. Göğüsler hassaslaşmaya başlar ve anne bu dönemde kendini hasta zannedebilir.

Koku duyusu gelişir ve hafif kokulardan bile mide bulantısı sorunu ile karşı karşıya kalabilir. Hamileliğin başladığı bu günlerde dolaşım sistemi de değişip hızlandığı için sık sık tuvalete gitme ihtiyacı hissedebilir.

Hamileliğin 6-8. Haftalarında;

Bebeğin gözleri ve kulakları şekil almaya başlar ve sonradan ayak ve kollara dönüşecek olan uzuv tomurcukları da oluşmaya başlar. Yüzü şekillenir ve kemikleri güçlenir. Bu süreçte bebek hareket ediyordur fakat bir fasulye tanesi kadar olduğu için anne bunu hissetmez.

Daha sonra annede sabah bulantıları başlar, kendisini yorgun hisseder ve her fırsatta dinlenmek ister Metabolizma hızlanır ve annenin bedeni daha sıcak olur. Çünkü damarlar genişler ve daha fazla kan dolar. Anne rahmi 8. haftada bebeğin gelişimine bağlı olarak büyür ve bir portakal büyüklüğüne erişir. Bu durum, arada hissedilen karın kramplarına neden olabilir.

Hamileliğin 9-10. Haftalarında;

Bebeğin göz kapakları ve tırnakları gelişmiştir ve artık bir üzüm büyüklüğüne ulaşır. Bebeğin cinsiyeti döllenme başladığı andan itibaren bellidir fakat artık cinsel organı da oluşmaya başlar. Ayrıca bebek artık gelişerek insan görünümü almaya başlar.

Bu sürede annenin göğüsleri çok büyür. Çünkü artan melanin hormonuyla birlikte süt bezleri faaliyete geçer ve göğüsler süt dolmaya, göğüs ucundaki kahverengi bölge koyulaşmaya başlar. Bu dönemde de anne kendisini sürekli aç ve farklı yiyecekler aşerirken bulabilir.

Hamileliğin 11-12. Haftalarında;

Bebeğin iskelet sistemi gelişir ve kemikleri güçlenerek vücudu şekle girer.El ve ayak parmakları ayrık ve kıvrıktır. Bebeğin böbrekleri de faaliyete geçer ve yuttuğu amniyo sıvısını dışarı atmaya başlar.

Bu sürede annenin mide bulantısı azalır ve kendisini enerjik hisseder fakat damarlarında fazla kan dolaştığı için normalden daha sıcak hissedebilir.

Hamileliğin ikinci üç ayında yani ikinci döneminde bebek artık tamamen büyümeye başlar. El ve ayak parmakları belirginleşir.

Hamileliğin 13-15. Haftalarında;

Artık bebeğin bütün organları gelişmiş olur. İlerleyen haftalarda da olgunlaşmaya devam eder. Derisi çok ince ve saydam bir halde olur. Bu yüzden de kan damarları görünür. Ayak tırnakları da şekillenmeye başlar. Bebek bu dönemde artık ellerini keşfetmeye başlar. Belki de ilk oyuncağı olarak annenin kordon bağıyla oynamaya başlar.

Hamileliğin 16-18. Haftalarında;

Bebek 13 cm uzunluğundadır ve artık tam bir insan görünümündedir. Sinir sistemi çalışmaya başlar.

Hamileliğin 19-21. Haftalarında ise;

Bebeğin el ve ayak parmaklarındaki izler belli olmaya başlar. Belki biraz saçları da çıkmaya başlayabilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "https://sosyalicerik.net/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { Swal.fire("Başarılı","Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.","success"); } }); } });
Bültene Kaydol Anında Haberdar Ol !