Bebeklerde Diş Çıkarma - Sosyal İçerik Platformu
Figaro’nun Düğünü Kimin Eseridir?

Sıradaki içerik:

Figaro’nun Düğünü Kimin Eseridir?

e
sv

Bebeklerde Diş Çıkarma

81 okunma — 21 Aralık 2017 11:12

Bebeklerde Diş Çıkarma

Bebeklerde Diş Çıkarma,bebeğin bakımı ve gelişimi esnasında zorluk yaşanan bazı dönemler söz konusudur. Bebeğin ve bebeğe bakan kişinin en çok zorlandığı dönemlerin başında diş çıkarma dönemi gelmektedir.

Bebeklerde Diş Çıkarma,

Bebeğin ilk dişi, genellikle 6. ve 9. aylar arasında çıkar. İstisnai olarak 4. ve 6. aylar arasında da ilk dişini çıkartan bebeklere rastlanabilir. Diş çıkarma konusunda, 5 – 6 aylık bir gecikme yaşanması da normal bir durum sayılmaktadır. Yani bebeklerin, 15. aya kadar ilk dişlerini çıkartmaları mümkündür.

Bu noktada; erken çıkan dişin sağlıklı olacağı, geç çıkan dişin ise erken çürüyeceği gibi çıkarımlar, bilimsel temele dayanmamaktadır ve doğru değildir. Bebeğin sahip olduğu genetik yapı veya bir rahatsızlık geçirip geçirmediği gibi etkenler diş çıkarma dönemini etkileyebilir.

Bebeğin çıkardığı ilk dişler, süt dişleri olarak adlandırılır. Bu dişlerin bakımı ve sağlığı çok önemlidir. Dişte çürüme gözlemlendiğinde mutlaka önemsenmeli ve diş doktoruna danışılmalıdır.

Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?

En önemli belirtilerden birisi, bebekte dikkat çekici düzeyde bir huzursuzluk görülmesidir. Bu huzursuzluk durumu; uykusuzluğu, iştahsızlığı, yeme ve sindirim sorunlarını ve öksürüğü beraberinde getirebilir. Bazı durumlarda ateşin yükselmesine neden olabilir. Ancak bu yükselme çoğunlukla 38 dereceyi aşmaz. Diğer belirtiler ise; damakların şişmesi, şiddetli kaşınma, sürekli tükürüğün akması olarak sıralanabilir.

Bu huzursuz dönemde; annenin sakinliğini, sabrını koruyabilmesi ve ılımlı yaklaşım göstermesi, anne çocuk arasındaki sevgi ve güven bağını sağlamlaştırır ve bebeğin de bu dönemin üstesinden daha kolay gelebilmesini sağlar.

Bebeği Rahatlamak İçin Hangi Önlemler Alınabilir?

Damaklardaki kaşıntıyı gidermeye yardımcı olacak jeller bulunmaktadır. Kısa süreli etki sağlayan bu diş jellerinin kullanımı esnasında bebekte alerjik belirtiler görülebilir. Bu nedenle kullanım sırasında bebek gözlemlenmeli ve jelin sürülme sıklığı buna göre belirlenmelidir.

Diş ve damağı kaşımak için kullanılan çeşitli oyuncak halkaları da bu dönemdeki yardımcılardan biridir. Ancak bu tür diş kaşıyıcı oyuncakları, bebeğin sürekli yere düşürmesi ve tekrar ağzına götürmesi gibi durumlar söz konusu olmaktadır. Bu nedenle, hijyen koşullarına dikkat edilmesi, kolay temizlenebilen halkaların tercih edilmesi ve sık sık yıkanması önemlidir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "https://sosyalicerik.net/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { Swal.fire("Başarılı","Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.","success"); } }); } });
Bültene Kaydol Anında Haberdar Ol !