Kuru Cilde Karşı Ayurveda
Ayurvedik Yöntemler Saç Dökülmesini İyileştirebilir Mi?

Sıradaki içerik:

Ayurvedik Yöntemler Saç Dökülmesini İyileştirebilir Mi?

e
sv

Kuru Cilde Karşı Ayurveda

74 okunma — 14 Kasım 2017 16:55

Kuru Cilde Karşı Ayurveda Kuru Cilde Karşı Ayurveda

Kuru Ciltler;

Kuru Cilde Karşı Ayurveda Güzellik temiz cilde uygulayacağınız doğru ve güvenilir bakımlar ile daha belirgin hale gelir. Özellikle kuru bir cilde sahipseniz yapmanız gereken cilt bakımları önemini arttırır. Kuru ciltlere karşı evde kolaylıkla hazırlanabilecek çok etkili çareler var.

Pahalı ya da herhangi bir risk içermediklerinden dolayı yıllardır tercih ediliyorlar. Siz de bu cilt problemleriniz için doktora gitmeden önce evinizde kendiniz için çeşitli yöntemler deneyebilirsiniz. Kuru cilt nem eksikliğinden kaynaklanır. Evde yapılabilecek en etkili çözüm cildi doğru yöntemlerle nemlendirmek olacaktır. Nemlendirici bir losyon anında etki edecek kuruyan cildinizi rahatlatacaktır. Burada ki altın kural bir banyo sonrası nemlendiricinin uygulanması banyodan elde edilen nemin de ciltte daha yoğun bir şekilde saklanmasını sağlar. Özellikle Çevresel faktörlerin ve kış aylarında ki soğuk havanın cildin nemli kalması zorlaşmakta olduğu ve cildimizin bu etkilere maruz kaldığında daha fazla neme ihtiyaç duyacağı bilinmelidir. Yaşın da ilerlemesiyle beraber yağ bezleri daha az çalışır duruma gelir ve cilt kurumaya başlar. Yavaş yavaş cilt esnekliğini ve nemini kaybeder. Uzun süre, korunmasız bir şekilde güneşe maruz kalmak da hem cilt sağlığını çok ciddi şekilde bozar hem de cildin daha fazla kurumasına neden olur. Cilt

Kuruluğunu Azaltmak İçin Alınabilecek Önlemler

Işıldayan sağlıklı bir cildiniz olsun istiyorsanız, öyle ise işe beslenme şeklinizi gözden geçirerek başlamalısınız. Özellikle cilt kuruluğu varsa, vücudunuz için gerekli olan özellikle A B ve E vitaminlerini ve mineralleri düzenli olarak almanız germekte. Balık yağı asitleri içeren somon, tuna gibi yağlı balıklar ve kuru yemişler de cildinizi nemlendirmeye yardımcı olacaktır. Sağlıklı şekilde beslenmek kadar önemli bir başka konu ise, su tüketimidir. Uzmanlar günde en az 8 bardak su içmenin gerektiğini bunun cildi doğal olarak nemlendirdiğini ve cilt kuruluğunu ciddi oranda azalttığını söylüyorlar.

Kuru Cilt İçin neler mi yapabilirsiniz?

-Yarım bardak süte 3 yemek kaşığı şeker karıştırınız. Bu karışım ile Cildinize masaj yaparak durulayın

-Yarım barak süte bir yumurta sarısı ekleyiniz. 1 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı buğday yağı ilave ediniz. Bu karışım ile Cildinizi kremleyin

-Bal Cilt Hücrelerini onarır. Sütün içerisinde bulunan laktik asit cildinizin koruyucu olan üst tabakasını güçlendirir, kurumasını engeller.250 gram Bal ile yaklaşık iki Litre ılık sütü karıştırınız. Banyo için doldurduğunuz suya bal ve ılık sütle hazırladığınız bu karışımı ilave edinip 20 dakika kadar içerisinde bekleyiniz. Bu yöntem tüm vücudunuza nemin nüfus etmesini sağlayacaktır.

-Gliserin ve gül suyunu eşit oranlarda alıp iyice karıştırın. Bu karışımı temiz olan bir şişede saklayın ve cildinizin kuru olan bölgelerine sürün. Eğer fazla kuru bir cildiniz varsa bu karışımı banyodan sonra sürmeniz daha etkili olacaktır. Kullanmadan önce gliserinin dibe çökmemesi için şişeyi çalkalamanız gerekiyor. Eğer karma bir cilde sahipseniz (belirli bölgeler kuru, belirli bölgeler yağlı) dilerseniz bu karışımın içine limon suyu ekleyebilirsiniz.

-Eşit miktarda vazelin ve gliserini uygun bir kapta karıştırın, kuru cildinize sürerek gece boyu bekletin ertesi gün farkı hissedeceksiniz. Eşit miktarlarda vazelin, E vitamini yağı ve gliserini karıştırın. Duşa girmeden 40 dakika önce kuru olan bölgelere (yüze ve tüm vücuda uygulanabilir) uygulayın.

-Bir Çay bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı kaliteli bal ve 2 tatlı kaşığı kaşığı süt tozunu karıştırıp yüzünüze uygulayın ve 15 dakika sonra soğuk su ile yıkayın. Tüm bu uygulamalar ile güzelliğinize güzellik katacaksınız.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "https://sosyalicerik.net/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { Swal.fire("Başarılı","Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.","success"); } }); } });
Bültene Kaydol Anında Haberdar Ol !