Su Topunda 20 Saniye Kuralı Nedir? - Sosyal İçerik Platformu
Kefirli Sütlaç Tarifi

Sıradaki içerik:

Kefirli Sütlaç Tarifi

e
sv

Su Topunda 20 Saniye Kuralı Nedir?

84 okunma — 23 Kasım 2017 00:47

Su Topu Nedir? Su Topunda 20 Saniye Kuralı Nedir?

Su Topunda 20 Saniye Kuralı Nedir? Bu spor 7’şer kişiyle 2 ayrı takım olarak yüzüp topu kaleye atmayı amaçlayan bir oyundur. Su topu 4 periyottan oluşur ve 2 yarıdır.

7 oyuncudan; 6 tanesi oyuncu, 1 tanesi kalecidir. Futbolda olduğu gibi yedek oyuncu sayısı sınırlı değildir. Sınırsız sayıda oyuncu değişikliği yapılabilir fakat bu değişiklikler ya periyot aralarında ya da gol atıldığında yapılabilir. Yine futbolda olduğu gibi uzun periyot araları yoktur. 2 dakika periyot, 1 dakika mola süreleri vardır ve bu süre zarfında havuzdan çıkıp tekrar girmek gereksiz olacağından, oyuncular havuzdan çıkmaz ve takım arkadaşlarıyla durum görüşmesi yapar, taktik paylaşırlar. Oyuncular 3 temel sebepten dolayı oyundan atılabilir.

Bunlar;

-20 saniye kuralı
-Değişmeli atılma kuralı (Atılan oyuncunun yerine bir başka oyuncunun geçme durumudur. )
-Değişmesiz atılma kuralı (Rakip oyuncuyu sakatlamaya yönelik oyundan atılan oyuncunun yerine başka bir oyuncu giremez ve takım oyuna eksik devam eder.)

Bunlardan en çok yapılanı 20 saniye kuralıdır. 20 Saniye kuralı oyuncunun 20 saniye ya da bir hamle süresince oyun dışı bırakılması durumudur. Oyuncu bu cezayı en fazla 3 defa alır. 3′ ten fazla alırsa oyundan çıkarılır ve yerine yedek oyuncu oyuna girer.

Cezanın Verilme Sebebi;

-Savunma oyuncusunun rakibinin topuna müdahale etmesi,
-Hakaret etmesi,
-Şiddet uygulaması,
-Rakip oyuncuyu tutması gibi gibi ağır hareketler yapmasıdır.
Bu nedenle oyuncu 20 saniye boyunca oyundan çıkarılır ve ceza köşesinde bekler. (Ceza Köşesi: yan kenar kale çizgisi arasında bulunan cezalı oyuncuların beklediği alandır)
Oyuncunun orada kalma süresi kesin değildir. Top eğer kendi takımına geçmişse süresinin bitmesini beklemeden hemen oyuna girebilir. Süresi dolduğunda da hemen oyuna devam edebilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "https://sosyalicerik.net/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { Swal.fire("Başarılı","Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.","success"); } }); } });
Bültene Kaydol Anında Haberdar Ol !